Datakabel in een andere functie

Bekabelingswerken in een datanetwerk kunnen van verschillende aard zijn.  Meer en meer worden er toestellen via IP aangesloten die het comfort en de veiligheid moeten verbeteren.  Het ‘Internet of Things’ is hier het perfecte voorbeeld van.  Alle aangesloten apparaten op uw netwerk gaan communiceren met elkaar.  Zij kunnen meldingen geven via het netwerk waardoor er een bepaalde applicatie of trigger wordt gestart.  Hierdoor ontstaat er een intelligent netwerk binnen uw infrastructuur.

Bekabelingswerken

Inbraak

Inbraakbeveiliging bekom je door alle deuren en ramen te voorzien van de nodige sensoren.  De link tussen die sensoren en de alarmcentrale of andere toepassingen gebeurt meer en meer via uw datanetwerk.  Tijdens de uitvoering van deze bekabelingswerken maakt GITS een duidelijk (visueel) onderscheid tussen de kabels voor inbraakbeveiliging en uw andere datakabels.

Brand

Databekabeling voor de brand- en blussystemen vereisen een betere kwalificatie dan andere bekabeling.  Niet alleen moeten deze kabels een LSZH mantel hebben, maar moeten ze ook voldoen aan de FR classificatie.  Dit komt er op neer dat tijdens een brand deze kabels langer brandbestendig moeten zijn dan de andere databekabeling.

Toegangscontrole

Wie heeft er wanneer en waar in toegang in uw gebouw?  Mogen uw werknemers vrij komen en gaan in uw bedrijf?  Het gebruik van toegangscontrole via badges of sensoren vraagt om een stabiel en afgeschermd bekabelingssysteem.  Bekabelingswerken voor uw toegangscontrole kan u gerust toevertrouwen aan GITS.

WiFi

Geen draadloos netwerk zonder draad.  Hoe meer access points u voorziet in uw gebouw, hoe meer “verborgen” databekabeling hiervoor nodig is.  GITS heeft een ruime ervaring in het uitvoeren van bekabelingswerken voor uw draadloos WiFi netwerk.

DECT

DECT telefoons worden nog steeds veel gebruikt. De bereikbaarheid in magazijnen en opslagruimtes is van groot belang.  Maar een kantooromgeving heeft meer nood aan een DECT-netwerk waar vele gebruikers tegelijkertijd toegang tot hebben, zonder verlies van signaal.

Camerabewaking

Camera’s controleren het komen en gaan van (on)gewenste bezoekers.  Zij verhogen de veiligheid op uw bedrijfsparking of registreren hoeveel klanten uw winkel per dag ontvangt.  Al deze informatie gaat via uw datanetwerk naar de juiste toepassing.

Wil u als system integrator
gebruik maken van onze expertise?

Wij voeren uw bekabelingswerken uit.