Elke kabel heeft zijn functie

Een gestructureerde bekabeling bestaat uit verschillende onderdelen.  Het spreekt voor zich dat patch cords een andere functie en plaats hebben in uw netwerk dan uplinks. Zo verwerken de main switches in uw netwerk ook meer data dan de switches voor de eindgebruikers.

Om dit alles in goede banen te leiden, installeert GITS een gestructureerde bekabeling in uw datanetwerk.  Zo zullen de aanvoerlijnen meer capaciteit hebben, wordt er glasvezel gebruikt waar nodig en implementeren we een structuur op maat van uw bedrijf.

De wortels

De basis van uw netwerk noemen we de Campus backbone.  Dit zijn verbindingen tussen twee of meerdere gebouwen. Deze verbindingen worden parallel aangelegd om de connectie steeds te kunnen garanderen. Omdat glasvezel een hogere capaciteit heeft en afstanden groter dan 90m kan overbruggen, bestaat de basis van een netwerk meestal uit glasvezelbekabeling.  Uw data verplaatst zich razendsnel én zonder verlies door de basis van uw netwerk.

De stam

Bestaat uw netwerk slechts uit één gebouw, dan kunnen we rechtstreeks overgaan naar de Building backbone.  We bedoelen hiermee de basisstructuur in het gebouw.  Dit deel van de gestructureerde bekabeling bestaat uit de hoofdlijnen in het gebouw zelf.  Deze lijnen vertrekken vanuit uw datacenter naar elke verdieping.  Indien deze lijnen kleiner zijn dan 90m, dan installeert GITS dit deel van uw netwerk in koper databekabeling.  Anders gebruiken we ook hier glasvezelbekabeling.

De takken

Op elke verdieping van uw gebouw installeren we een Floor distributor.  Dit is de patchkast die verbonden is met het datacenter.  Van hieruit vertrekken de netwerkverbindingen naar alle gebruikers op deze verdieping.  Dat zijn niet alleen uw medewerkers, maar ook de wifi acces points, de printer, de IP-camera’s, smartboards en zo veel meer.  Alles wat een netwerkverbinding vereist, sluiten we hier aan op uw gestructureerde bekabeling.

Een gestructureerde bekabeling is de basis van een krachtig datanetwerk.